Contactati-ne telefonic

Luni - Vineri (10.00 - 18.00)

0371.37.76.73
0761.374.237

In afara programului

0721.974.956

Confidentialitate

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

CUM UTILIZAM NOI DATELE DUMNEAVOASTRA

COOKIES

DATELE DUMNEAVOASTRA, ALEGEREA DUMNEAVOASTRA

SECURITATE

MODIFICARIALE POLITICII DE CONFIDENTIALITATE

LEGEA 677/2001

LEGEA 506/2004

POLITICA DE SECURITATE

INFORMATII SUPLIMENTARE



POLITICA DE CONFIDENTIALITATE


In politica noastra, cuvintele "noi", "noastra", si "noua" se refera la site-ul nostru www.tzoale.ro si sintagma "date de identificare " sau "date personale" inseamna orice informatie prin care puteti fi identificat sau contactat, cum ar fi nume, adresa, adresa de e-mail, numar de telefon, etc.



CUM UTILIZAM NOI DATELE DUMNEAVOASTRA


Utilizam datele personale pe care le adunam pentru a conduce afacerea noastra si pentru a va oferi cele mai bune produse si servicii. Pentru a va servi cat mai bine este posibil sa dezvaluim datele dumneavoastra de identificare altor angajati ai Tzoale.ro si furnizorilor de servicii suport sau distribuitorilor care ne ajuta sa ne vindem serviciile si produsele. Furnizorii de servicii, terte parti care efectueaza servicii in numele nostru, nu au dreptul, prin contract, sa utilizeze datele dumneavoastra in orice alt mod si scop decat acela de a ne ajuta sa va oferim cele mai bune produse si servicii disponibile la Tzoale.ro. Putem, de asemenea, in anumite situatii, sa dezvaluim datele dumneavoastra personale cand consideram necesara identificarea dumneavoastra, contactarea sau inaintarea actiunilor legale pentru a proteja drepturile dumneavoastra, drepturile Tzoale.ro sau ale altor parti. De asemenea avem dreptul sa dezvaluim datele dumneavoastra de identificare atunci cand dumneavoastra solicitati acest lucru sau cand aceasta este solicitata conform legii.



COOKIES


Site-ul nostru web foloseste "cookie" si tehnologia "web beacon". Utilizam cookie si web beacon pentru a va distinge pe dumneavoastra de alti vizitatori, sa urmarim adresa dumneavoastra IP si utilizarea site-ului nostru web, si pentru a identifica numele site-urilor web de la care v-ati conectat la Tzoale.ro. Aceasta informatie este utilizata pentru a indeplini obiectul contractelor cu partenerii de afaceri si pentru a ne ajuta sa va servim mai bine prin imbunatatirea design-ului site-ului nostru web, si, de asemenea, a produselor, serviciilor si promotiilor. Cu exceptia celor de mai sus, nu urmarim nici o alta informatie privind utilizarea de catre dumneavoastra a site-ului nostru web. Datele de identificare non-personala obtinute prin cookie si web bacon pot fi impartasite catre sau obtinute de furnizorii de servicii in numele nostru.


Cookie este un fisier mic de date care este amplasat pe discul calculatorului dumneavoastra cand vizitati un site web. O "cookie de sesiune" expira imediat cand incheiati sesiunea (ex. cand inchideti programul de navigare pe internet). O "cookie permanenta" stocheaza informatii pe discul dumneavoastra si astfel cand incheiati sesiunea si reveniti, mai tarziu, la acelasi site web, la o data ulterioara, informatia din cookie va fi disponibila. Un web beacon este un mic sir de cod care reprezinta o imagine grafica clara si este utilizat in legatura cu o cookie.


Cand vizitati site-ul nostru web puteti utiliza atat o cookie de sesiune cat si una permanenta. Aceasta cookie poate contine date (cum ar fi un utilizator de identificare unic) care este utilizat pentru a urmari utilizarea de catre dumneavoastra a site-ului nostru web si, in unele cazuri, adresa de e-mail. Adresa de e-mail este salvata de cookies ale noastre doar daca va inregistrati la noi. Un web beacon ne permite sa inregistram anumite tipuri suplimentare de date despre actiunile vizitatorului pe site-ul web, cum ar fi numarul de cookie al vizitatorului, ora, data, durata si numarul de pagini vizualizate, o descriere a paginii unde este amplasat web beacon-ul si detalii despre orice produs achizitionat.


Daca va inregistrati la noi, cookie-ul dumneavoastra ne permite sa va recunoastem cand reveniti pe site-ul nostru web si va ofera acces la datele din contul dumneavoastra. Daca va salvati datele la noi sau daca comandati de la noi, putem, de asemenea, sa utilizam cookies pentru a monitoriza si stoca date despre utilizarea de catre dumneavoastra a site-ului nostru web. Daca nu ati salvat datele dumneavoastra la noi sau daca nu ati comandat de la noi, putem monitoriza si stoca date despre utilizarea site-ului nostru web intr-o maniera prin care nu puteti fi identificati. Puteti dezactiva aceste cookies in orice moment utilizand optiunile programului dumneavoastra de navigare pe internet; totusi, daca le dezactivati, nu vom putea sa urmarim comenzile dumneavoastra sau nu veti putea cumpara ceva de site-ul nostru web. In plus, nu vom putea sa va recunoastem ca utilizator inregistrat pentru a va permite accesul la informatiile contului dumneavoastra.


 

DATELE DUMNEAVOASTRA, ALEGEREA DUMNEAVOASTRA


Pentru a actualiza informatiile pe care doriti ni le impartasiti, puteti suna la +40(0)31.430.9478, trimite e-mail la adresa contact@tzoale.ro, sau sa trimiteti o cerere la Tzoale.ro, Strada Comandor Eugen Botez, nr 30, sector 4, Bucuresti. Va rugam sa notati preferintele dumneavoastra dupa cum este stipulat mai jos: * "Prefer sa nu primesc reclame pe e-mail, cum ar fi newsletere privind produsele si serviciile, promotiile speciale sau evenimente care vor urma." (Puteti de asemenea sa dati clic pe adresa din josul paginilor Tzoale.ro primite prin reclame de la noi pentru a fi scosi din lista de actualizari pe e-mail.) *"Prefer sa nu primesc reclame directe pe prin posta, cum ar fi cataloage periodice si scrisori privind produsele inregistrate si serviciile, promotiile speciale si evenimentele care vor urma."

Va rugam sa notati ca poate dura intre 1 pana la 2 saptamani ca aceste cereri sa devina efective.


 

SECURITATE


Mentinem dispozitivele de siguranta fizice, electronice si procedurale pentru a proteja confidentialitatea si securitatea datelor de identificare personala transmise catre noi prin site-ul web. Pentru va proteja informatiile, site-ul nostru web utilizeaza Secure Sockets Layer (SSL). SSL cripteaza numarul cartii de credit, numele si adresa in asa mod in care numai Tzoale.ro poate sa decodeze informatiile. Notati ca e-mail-urile nu sunt criptate si nu sunt considerate o metoda securizata de a transmite informatiile cartii dumneavoastra de credit.

Pentru a va asigura de siguranta conexiunii dumneavoastra, priviti partea de sus a barei de stare a programului dumneavoastra de navigare pe internet. Daca observati o cheie intacta sau un lacat inchis (in functie de programul de navigare) SSL-ul este activ si informatiile dumneavoastra sunt securizate. Majoritatea programelor de navigare ofera alerte de securitate suplimentare. Daca, pentru orice motiv, nu va puteti conecta la serverul nostru securizat, va rugam sa apelati numarul de telefon +40(0)31.430.9478.


 

MODIFICARIALE POLITICII DE CONFIDENTIALITATE


Prezenta politica de confidentialitate inlocuieste oricare alte politici anterioare pe care le-am furnizat despre practicele noastre privind informatiile. Ne rezervam dreptul de a aduce modificari politicii si de a aplica orice schimbare informatiilor anterior adunate, in conformitate cu prevederile legale in acest sens. Daca exista schimbari materiale la aceasta politica sau la practicele noastre privind informatiile, in viitor, va vom informa prin afisarea acesteia pe site-ul nostru web. Data intrarii in vigoare: Aceasta politica de confidentialitate a fost actualizata pe 19/04/12.


LEGEA 677/2001


Art. 12: Informarea persoanei vizate

(1)În cazul în care datele cu caracter personal sunt obÅ£inute direct de la persoana vizată, operatorul este obligat să furnizeze persoanei vizate cel puÅ£in următoarele informaÅ£ii, cu excepÅ£ia cazului în care această persoană posedă deja informaÅ£iile respective:

a)identitatea operatorului şi a reprezentantului acestuia, dacă este cazul;

b)scopul în care se face prelucrarea datelor;

c)informaÅ£ii suplimentare, precum: destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor; dacă furnizarea tuturor datelor cerute este obligatorie ÅŸi consecinÅ£ele refuzului de a le furniza; existenÅ£a drepturilor prevăzute de prezenta lege pentru persoana vizată, în special a dreptului de acces, de intervenÅ£ie asupra datelor ÅŸi de opoziÅ£ie, precum ÅŸi condiÅ£iile în care pot fi exercitate;

d)orice alte informaÅ£ii a căror furnizare este impusă prin dispoziÅ£ie a autorităţii de supraveghere, Å£inând seama de specificul prelucrării.

(2)În cazul în care datele nu sunt obÅ£inute direct de la persoana vizată, operatorul este obligat ca, în momentul colectării datelor sau, dacă se intenÅ£ionează dezvăluirea acestora către terÅ£i, cel mai târziu până în momentul primei dezvăluiri, să furnizeze persoanei vizate cel puÅ£in următoarele informaÅ£ii, cu excepÅ£ia cazului în care persoana vizată posedă deja informaÅ£iile respective:

a)identitatea operatorului şi a reprezentantului acestuia, dacă este cazul;

b)scopul în care se face prelucrarea datelor;

c)informaÅ£ii suplimentare, precum: categoriile de date vizate, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, existenÅ£a drepturilor prevăzute de prezenta lege pentru persoana vizată, în special a dreptului de acces, de intervenÅ£ie asupra datelor ÅŸi de opoziÅ£ie, precum ÅŸi condiÅ£iile în care pot fi exercitate;

d)orice alte informaÅ£ii a căror furnizare este impusă prin dispoziÅ£ie a autorităţii de supraveghere, Å£inând seama de specificul prelucrării.

(3)Prevederile alin. (2) nu se aplică atunci când prelucrarea datelor se efectuează exclusiv în scopuri jurnalistice, literare sau artistice, dacă aplicarea acestora ar da indicii asupra surselor de informare.

(4)Prevederile alin. (2) nu se aplică în cazul în care prelucrarea datelor se face în scopuri statistice, de cercetare istorică sau ÅŸtiinÅ£ifică, ori în orice alte situaÅ£ii în care furnizarea unor asemenea informaÅ£ii se dovedeÅŸte imposibilă sau ar implica un efort disproporÅ£ionat faţă de interesul legitim care ar putea fi lezat, precum ÅŸi în situaÅ£iile în care înregistrarea sau dezvăluirea datelor este expres prevăzută de lege.


LEGEA 506/2004


Art. 12: Comunicările nesolicitate

(1)Este interzisă efectuarea de comunicări comerciale prin utilizarea unor sisteme automate de apelare care nu necesită intervenÅ£ia unui operator uman, prin fax ori prin poÅŸta electronică sau prin orice altă metodă care foloseÅŸte serviciile de comunicaÅ£ii electronice destinate publicului, cu excepÅ£ia cazului în care abonatul vizat ÅŸi-a exprimat în prealabil consimţământul expres pentru a primi asemenea comunicări.

(2)Fără a aduce atingere prevederilor alin. (1), dacă o persoană fizică sau juridică obÅ£ine în mod direct adresa de poÅŸtă electronică a unui client, cu ocazia vânzării către acesta a unui produs sau serviciu, în conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001, persoana fizică sau juridică în cauză poate utiliza adresa respectivă, în scopul efectuării de comunicări comerciale referitoare la produse sau servicii similare pe care acea persoană le comercializează, cu condiÅ£ia de a oferi în mod clar ÅŸi expres clienÅ£ilor posibilitatea de a se opune printr-un mijloc simplu ÅŸi gratuit unei asemenea utilizări, atât la obÅ£inerea adresei de poÅŸtă electronică, cât ÅŸi cu ocazia fiecărui mesaj, în cazul în care clientul nu s-a opus iniÅ£ial.

(3)În toate cazurile este interzisă efectuarea prin poÅŸtă electronică de comunicări comerciale în care identitatea reală a persoanei în numele ÅŸi pe seama căreia sunt făcute este ascunsă sau în care nu se specifică o adresă valabilă la care destinatarul să poată transmite solicitarea sa referitoare la încetarea efectuării unor asemenea comunicări.

(4)Prevederile alin. (1) ÅŸi (3) se aplică în mod corespunzător ÅŸi abonaÅ£ilor persoane juridice.


 

INFORMATII SUPLIMENTARE


Daca nu considerati cumparaturile online ca o modalitate sigura de cumparaturi (si daca preferati sa comandati prin telefon), sunati-ne la +40(0)31.430.9478. Reprezentatii Serviciului Clienti sunt 8 ore pe zi, 5 zile din 7 in asteptarea apelurilor dumneavoastra. Suntem bucurosi sa va ajutam.

POLITICA DE SECURITATE

ORDIN nr. 52 din 18 aprilie 2002 privind aprobarea CerinÅ£elor minime de securitate a prelucrărilor de date cu caracter personal Avocatul Poporului, în temeiul Hotărârii Senatului României nr. 33 din 4 octombrie 2001 pentru numirea Avocatului Poporului, văzând prevederile art. 13 din Legea nr. 35/1997 privind organizarea ÅŸi funcÅ£ionarea instituÅ£iei Avocatul Poporului ÅŸi ale art. 7 din Regulamentul de organizare ÅŸi funcÅ£ionare a instituÅ£iei Avocatul Poporului, în aplicarea prevederilor art. 20 alin. (2) din Legea nr. 677/2001 pentru protecÅ£ia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal ÅŸi 

libera circulaÅ£ie a acestor date, conform cărora cerinÅ£ele minime de securitate a prelucrărilor de date cu caracter personal vor fi elaborate de autoritatea de supraveghere ÅŸi vor fi actualizate periodic, corespunzător progresului tehnic ÅŸi experienÅ£ei acumulate, având în vedere Nota privind cerinÅ£ele minime de securitate a prelucrărilor de date cu caracter personal, înregistrată sub nr. 4.327 din 18 aprilie 2002, a adjunctului Avocatului Poporului, având în vedere exigenÅ£a elaborării cerinÅ£elor minime de securitate a prelucrărilor de date cu caracter personal, care stau la baza adoptării de către operatorii de date cu caracter personal a măsurilor tehnice ÅŸi organizatorice adecvate, prin care se garantează un nivel corespunzător ÅŸi legal de securitate a prelucrării de date cu caracter personal, precum ÅŸi a publicării cerinÅ£elor respective în Monitorul Oficial al României, Partea I, în scopul ca acestea să poată fi cunoscute în mod corespunzător de către operatorii menÅ£ionaÅ£i,emite prezentul ordin.

Art. 1

Se aprobă CerinÅ£ele minime de securitate a prelucrărilor de date cu caracter personal, prevăzute în anexa la prezentul ordin.

Art. 2

Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Art. 3

- Anexa face parte integrantă din prezentul ordin.

-****-

AVOCATUL POPORULUI,

prof. univ dr. IOAN MURARU

ANEXĂ: CERINŢELE MINIME DE SECURITATE a prelucrărilor de date cu caracter personal

Prezentele cerinÅ£e minime de securitate a prelucrărilor de date cu caracter personal trebuie să stea la baza adoptării ÅŸi implementării de către operator a măsurilor tehnice ÅŸi organizatorice necesare pentru păstrarea confidenÅ£ialităţii ÅŸi integrităţii datelor cu caracter personal. În concordanţă cu acestea operatorii îÅŸi vor stabili propriile politici ÅŸi proceduri de securitate.

Cerinţele minime de securitate a prelucrărilor de date cu caracter personal acoperă următoarele aspecte:

1.Identificarea ÅŸi autentificarea utilizatorului

Prin utilizator se înÅ£elege orice persoană care acÅ£ionează sub autoritatea operatorului, a persoanei împuternicite sau a reprezentantului, cu drept recunoscut de acces la bazele de date cu caracter personal.

Utilizatorii, pentru a căpăta acces la o bază de date cu caracter personal, trebuie să se identifice. Identificarea se poate face prin mai multe metode, cum ar fi: 

introducerea codului de identificare de la tastatură (un şir de caractere), folosirea unei cartele cu cod de bare, folosirea unei cartele inteligente (smart card) sau a unei cartele magnetice.

Fiecare utilizator are propriul său cod de identificare. Niciodată mai mulţi utilizatori nu trebuie să aibă acelaşi cod de identificare.

Codurile de identificare (sau conturi de utilizator) nefolosite o perioadă mai îndelungată trebuie dezactivate ÅŸi distruse după un control prealabil intern al operatorului. Perioada după care codurile trebuie dezactivate ÅŸi distruse se stabileÅŸte de operator.

Orice cont de utilizator este însoÅ£it de o modalitate de autentificare. 

Autentificarea poate fi făcută prin introducerea unei parole sau prin mijloace biometrice: amprenta dactiloscopică, amprenta vocală, angiografia retiniană etc.

Parolele sunt ÅŸiruri de caractere. Cu cât ÅŸirul de caractere este mai lung, cu atât parola este mai greu de aflat. La introducerea parolelor acestea nu trebuie să fie afiÅŸate în clar pe monitor. Parolele trebuie schimbate periodic în funcÅ£ie de politicile de securitate ale entităţii (operator sau persoană împuternicită). 

Schimbarea periodică a parolelor se face numai de către utilizatori autorizaţi de operator.

Operatorul trebuie să solicite realizarea unui sistem informaţional care să refuze automat accesul unui utilizator după 5 introduceri greşite ale parolei.

Orice utilizator care primeÅŸte un cod de identificare ÅŸi un mijloc de autentificare trebuie să păstreze confidenÅ£ialitatea acestora ÅŸi să răspundă în acest sens în faÅ£a opera-torului.

Fiecare entitate va stabili o procedură proprie de administrare şi gestionare a conturilor de utilizator.

Operatorii autorizează anumiÅ£i utilizatori pentru a revoca sau a suspenda un cod de identificare ÅŸi autentificare, dacă utilizatorul acestora ÅŸi-a dat demisia ori a fost concediat, ÅŸi-a încheiat contractul, a fost transferat la alt serviciu ÅŸi noile sarcini nu îi solicită accesul la date cu caracter personal, a abuzat de codurile primite sau dacă va absenta o perioadă îndelungată stabilită de entitate.

Accesul utilizatorilor la bazele de date cu caracter personal efectuate manual se va face pe baza unei liste apro-bate de conducerea entităţii.2.Tipul de acces

Utilizatorii trebuie să acceseze numai datele cu caracter personal necesare pentru îndeplinirea atribuÅ£iilor lor de serviciu. Pentru aceasta operatorii trebuie să stabilească tipurile de acces după funcÅ£ionalitate (cum ar fi: administrare, introducere, prelucrare, salvare etc.) ÅŸi după acÅ£iuni aplicate asupra datelor cu caracter personal (cum ar fi: scriere, citire, ÅŸtergere), precum ÅŸi procedurile 

privind aceste tipuri de acces.

Programatorii sistemelor de prelucrare a datelor cu caracter personal nu vor avea acces la datele cu caracter personal. Operatorul va permite accesul programatorilor la datele cu caracter personal după ce acestea au fost transformate în date anonime.

Compartimentul care asigură suportul tehnic poate avea acces la datele cu caracter personal pentru rezolvarea unor cazuri excepţionale.

Pentru activitatea de pregătire a utilizatorilor sau pentru realizarea de prezentări se vor folosi date anonime. Angajaţii care predau cursurile de pregătire vor folosi date cu caracter personal pe parcursul propriei lor pregătiri.

Operatorul va stabili modalităţile stricte prin care se vor distruge datele cu caracter personal. Autorizarea pentru această prelucrare de date cu caracter personal trebuie limitată la câÅ£iva utilizatori.

3.Colectarea datelor

Operatorul desemnează utilizatori autorizaÅ£i pentru operaÅ£iile de colectare ÅŸi introducere de date cu caracter personal într-un sistem informaÅ£ional.

Orice modificare a datelor cu caracter personal se poate face numai de către utilizatori autorizaţi desemnaţi de operator.

Operatorul va lua măsuri pentru ca sistemul informaÅ£ional să înregistreze cine a făcut modificarea, data ÅŸi ora modificării. Pentru o mai bună administrare operatorul va lua măsuri ca sistemul informaÅ£ional să menÅ£ină datele ÅŸterse sau modificate.

4.Execuţia copiilor de siguranţă

Operatorul va stabili intervalul de timp la care se vor executa copiile de siguranţă ale bazelor de date cu caracter personal, precum ÅŸi ale programelor folosite pentru prelucrările automatizate. Utilizatorii care execută aceste copii de siguranţă vor fi numiÅ£i de operator, într-un număr restrâns. Copiile de siguranţă 

se vor stoca în alte camere, în fiÅŸete metalice cu sigiliu aplicat, ÅŸi, dacă este posibil, chiar în camere din altă clădire.

Operatorul va lua măsuri ca accesul la copiile de siguranţă să fie monitorizat.

5.Computerele ÅŸi terminalele de acces

Computerele ÅŸi alte terminale de acces vor fi instalate în încăperi cu acces restricÅ£ionat. Dacă nu pot fi asigurate aceste condiÅ£ii, computerele se vor instala în încăperi care se pot încuia sau se vor lua măsuri ca accesul la computere să se facă cu ajutorul unor chei ori cartele magnetice.Dacă pe ecran apar date cu caracter personal asupra cărora nu se acÅ£ionează o perioadă dată, stabilită de operator, sesiunea de lucru trebuie închisă automat. 

Mărimea acestei perioade se determină în funcÅ£ie de operaÅ£iile care trebuie executate.

Terminalele de acces folosite în relaÅ£ia cu publicul, pe care apar date cu caracter personal, vor fi poziÅ£ionate astfel încât să nu poată fi văzute de public ÅŸi după o perioadă scurtă, stabilită de operator, în care nu se acÅ£ionează asupra lor, acestea trebuie ascunse.

6.FiÅŸierele de acces

Operatorul este obligat să ia măsuri ca orice accesare a bazei de date cu caracter personal să fie înregistrată într-un fiÅŸier de acces (numit log la prelucrările automate) sau într-un registru pentru prelucrările manuale de date cu caracter personal, stabilit de operator. InformaÅ£iile înregistrate în fiÅŸierul de acces sau în registru vor fi:

- codul de identificare (numele utilizatorului pentru bazele de date cu caracter personal manuale);

- numele fiÅŸierului accesat (fiÅŸei);

- numărul înregistrărilor efectuate;

- tipul de acces;

- codul operaţiei executate sau programul folosit;

- data accesului (an, lună, zi);

- timpul (ora, minutul, secunda).

Pentru prelucrările automate aceste informaÅ£ii vor fi stocate într-un fiÅŸier de acces general sau în fiÅŸiere separate pentru fiecare utilizator. Orice încercare de acces neautorizat va fi, de asemenea, înregistrată.

Operatorul este obligat să păstreze fiÅŸierele de acces cel puÅ£in 2 ani, pentru a fi folosite ca probe în cazul unor investigaÅ£ii. Dacă investigaÅ£iile se prelungesc, aceste fiÅŸiere se vor păstra atât timp cât se va considera necesar.

FiÅŸierele de acces trebuie să facă posibilă identificarea de către operator sau de către persoana împuternicită a persoanelor care au accesat date cu caracter personal fără un motiv anume, în vederea aplicării unor sancÅ£iuni sau a sesizării organelor competente.

7.Sistemele de telecomunicaţii

Operatorul este obligat să facă periodic controlul autentificărilor ÅŸi tipurilor de acces pentru detectarea unor disfuncÅ£ionalităţi în ceea ce priveÅŸte folosirea sistemelor de telecomunicaÅ£ii.

Operatorii sunt obligaÅ£i să conceapă sistemul de telecomunicaÅ£ii astfel încât datele cu caracter personal să nu poată fi interceptate sau transmise de oriunde. 

Dacă sistemul de telecomunicaţii nu poate fi astfel securizat, operatorul este obligat să impună folosirea metodei de criptare pentru transmisia datelor cu caracter personal.Prin sistemele de telecomunicaţii se vor transmite numai datele cu caracter personal strict necesare.

8.Instruirea personalului

În cadrul cursurilor de pregătire a utilizatorilor operatorul este obligat să facă informarea acestora cu privire la prevederile Legii nr. 677/2001 pentru protecÅ£ia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal ÅŸi libera circulaÅ£ie a acestor date, la cerinÅ£ele minime de securitate a prelucrărilor 

de date cu caracter personal, precum ÅŸi cu privire la riscurile pe care le comportă prelucrarea datelor cu caracter personal, în funcÅ£ie de specificul activităţii utilizatorului.

Utilizatorii care au acces la date cu caracter personal vor fi instruiÅ£i de către operator asupra confidenÅ£ialităţii acestora ÅŸi vor fi avertizaÅ£i prin mesaje care vor apărea pe monitoare în timpul activităţii. Utilizatorii sunt obligaÅ£i să îÅŸi închidă sesiunea de lucru atunci când părăsesc locul de muncă.

9.Folosirea computerelor

Pentru menÅ£inerea securităţii prelucrării datelor cu caracter personal (în special împotriva viruÅŸilor informatici) operatorul va lua măsuri care vor consta în:

a)interzicerea folosirii de către utilizatori a programelor software care provin din surse externe sau dubioase;

b)informarea utilizatorilor în privinÅ£a pericolului privind viruÅŸii informatici;

c)implementarea unor sisteme automate de devirusare ÅŸi de securitate a sistemelor informatice;

d)dezactivarea, pe cât posibil, a tastei "Print screen", atunci când sunt afiÅŸate pe monitor date cu caracter personal, interzicându-se astfel scoaterea la imprimantă a acestora.

10.Imprimarea datelor

Scoaterea la imprimantă a datelor cu caracter personal se va realiza numai de utilizatori autorizaÅ£i pentru această operaÅ£iune de către operator. Operatorii sunt obligaÅ£i să aprobe proceduri interne specifice privind folosirea ÅŸi distrugerea  acestor materiale.

Fiecare entitate îÅŸi va aproba propriul sistem de securitate, Å£inând seama de aceste cerinÅ£e minime de securitate a prelucrărilor de date cu caracter personal, iar în funcÅ£ie de importanÅ£a datelor cu caracter personal prelucrate, îÅŸi va impune măsuri de securitate suplimentare.

Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 383 din data de 5 iunie 2002

Daca aveti intrebari privind Politica de confidentialitate si Declaratia de Securitate, va rugam sa ne contactati la:


S.C. Fashion Brands Outlet SRL-D

C.U.I.: 31589020

Nr. reg. com./an: J40/5701/2013

Capital Social: 200,00 RON

Sediu social: Bd. Constantin Brancoveanu, nr 110G, sector 4, Bucuresti

Punct de lucru: Bd. Constantin Brancoveanu, nr 110G, sector 4, Bucuresti

Program punct de lucru: Numai cu programare telefonica

Telefon fix: 0371.37.76,73; Vodafone: 0721974956; Cosmote: 0765447879;

E-mail: contact(at)tzoale.ro

ID Messenger: shop.tzoale


Exemplele din aceasta politica de confidentialitate sunt pur orientative si nu pot fi considerate ca avand caracter complet.

Articolele noastre de imbracaminte si incaltaminte sunt livrate din stoc in 24 ore. Sunt originale si de calitate. Suntem magazinul online de unde poti achizitiona articole de imbracaminte, incaltaminte, accesorii si parfumuri la preturi de bun simt. Plaseaza comanda pe site si beneficiezi de cele mai bune oferte, discounturi si cadouri.